Bøger

Hjerneforskning og Selvudvikling: Troels W. Kjærs inspirerende bøger om hjernens potentiale

Gik Einstein til Fitness?

I Gik Einstein til fitness? præsenterer hjerneforsker Troels W. Kjær den nyeste forskning inden for, hvordan fysisk træning påvirker hjernen, og guider dig til bl.a. at holde hjernen skarp.


Gik Albert Einstein til fitness for at blive klogere? Havde Forrest Gump fat i den lange ende, da han forsøgte at løbe meningsløsheden væk? Og giver Gnags dårlige råd, når de synger om at spendere alderdommen på en bænk ved havet? Det er nogle af de spørgsmål, hjerneforsker Troels W. Kjær tager livtag med i Gik Einstein til fitness?

Klæbehjerne

Med “Klæbehjerne” forklarer hjerneforskeren Troels W. Kjær og journalisten Anne-Mette Futtrup, hvordan du kan træne din hjernemuskel og blive bedre til at huske. Her kan du lære, hvordan du med blot en relativ lille indsats kan slippe for huller i hukommelsen.

I Troels W. Kjærs og Anne-Mette Futtrups “Klæbehjerne” præsenteres læseren for hukommelsestests, samt øvelser og teknikker til at optræne sine huskeevner. Bogen indeholder derfor også træningsprogrammer for begyndere, øvede og folk parate til at indføre konkrete livsstilsændringer for at styrke hukommelsen. Hvert træningsprogram består af 28 forskellige øvelser, der alle specifikt påvirker hukommelsescentrene i hjernen.

Hjernestarter

De fleste af os går rigtig meget op i at træne koppen, vi går til fitness, cykler og løber. Men husker vi at hjernen også skal trænes? I “Hjernestarter” får du en introduktion til hvordan man kan træne hjernen.


Troels W. Kjær har skrevet “Hjernestarter”, som viser dig nøjagtigt, hvordan du kan skabe varige ændringer i din hjerne bedst og mest effektivt – både i privaten og når du er på arbejde eller i skole. I bogen følger vi to studerende, der træner deres hjerne på i seks uger. Samtidig får du al den teori der skal til, for at du kan forstå hvordan hjernen fungerer, og værktøjer til selv at komme i gang.

Knivskarp

Få bedre hukommelse, stærkere koncentrationsevne og større overblik. Ny forskning viser, at hjernen kan ændres. Vores tænkegang, holdninger og adfærd er ikke statiske karaktertræk, men (indgroede) vaner, der kan forandres. Med de rette øvelser kan du optimere din hjerne. Permanent.

I knivskarp er hjerneforsker Troels W. Kjær og skuespiller Mikael Birkkjær gået sammen om at dokumentere, at hjernen vitterlig kan forandres gennem træning. Troels W. Kjær beskriver, hvordan hjernen er bygget op, og hvordan den dirigerer vores tanke- og handlemønstre. han præsenterer dig samtidig for en række øvelser, der kan styrke din evne til at holde fokus, bevare overblikket under pres og huske det vigtigste og samtidig sortere unødvendige informationer fra.

Mange af øvelserne indgår i det 6-ugers træningsprogram, som Mikael Birkkjær har gennemgået. Vi følger ham gennem hele forløbet, hvor han udfordres både mentalt og fysisk med blandt andet ord-, tal- og billedopgaver, som skal løses under tidspres, en række sociale stress-øvelser foruden fysisk træning og ‘hjernekost’. Og for at dokumentere effekten af træningsprogrammet er Mikael Birkkjær blevet testet både før, under og efter forløbet af en neuropsykolog.

Hjernerystelse

En hjernerystelse er ikke kun en fysisk hindring i ens liv, det er også en omstilling psykisk og eksistentielt. Nogle kommer sig hurtigt, men alt for mange bliver tvunget til at ændre deres livsstil markant. Det kan tage lang tid før de er helt klar igen.

Hjernerystelse – kom godt igennem præsenterer den faglige viden, der eksisterer på området. Den forklarer, hvad en hjernerystelse gør ved krop, følelsesliv, nervesystem og kognitive evner. Den er opbygget i forskellige dele, som kan læses, alt efter om du har slået hovedet for nylig, eller det er længere tid siden. På den måde får du netop den viden, du har brug for.

Ikke mindst videregives de værktøjer og copingstrategier, der skal til for at komme i bedring efter en hjernerystelse og for at leve med så høj livskvalitet som muligt undervejs i et forløb med hjernerystelse.